- 200 g mąki pszennej
- 150 ml oleju rzepakowego
- 4 jaja
- 200 g cukru
- 50 ml soku wyciśniętego z cytryny
- 2 łyżki skórki otartej z cytryny
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
- Cytrynę dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę na drobnych oczkach.
- Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać sok z cytryny i dalej ucierać.
- Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej, miksować.
- Na koniec wsypać skórkę z cytryny, wymieszać.
- Przelać na blaszkę o wymiarach ok 20x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut do tzw. suchego patyczka.
- Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Źródło
Mniam! Muszę zrobić sobie to ciasto :)
OdpowiedzUsuńHelp to make a long list of you actually most loved key phrases as well as combine these products within your own penning. https://imgur.com/a/HHau6b9 https://imgur.com/a/Yh6Ka3j https://imgur.com/a/o68203q https://imgur.com/a/vhtwUSS https://imgur.com/a/VE5qVpS https://imgur.com/a/Aw9jBaM https://imgur.com/a/7kpjMpw
OdpowiedzUsuń