Bardzo smaczna i małokalotyczna potrawka.
Składniki na 1 dużą porcję lub 2 małe:
1 skrzydło z indyka
1 cebula
pół papryki
kilka pieczarek (ok. 10 dag)
ząbek czosnku
łyżka masła
sól, pieprz, curry
1 skrzydło z indyka
1 cebula
pół papryki
kilka pieczarek (ok. 10 dag)
ząbek czosnku
łyżka masła
sól, pieprz, curry
pół szkl. bulionu
do ozdoby 1 łyżka jogurtu 0 % tłuszczu i szczypior
Mięsko kilka minut podgotować, po wyciągnięciu ściągnąć skórę i pokroić na średnie kawałki. Cebulę zeszklić na maśle, dodać indyka, smażyć ok. 10 min. Dodać pieczarki i paprykę pokrojone w średnią kostkę i czosnek pokrojony na 3 części, dolać pół szklanki wody bulionu i dusić pod przykryciem 5 - 10min. Przyprawić, smażyć jeszcze troszkę, aż się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz