piątek, 14 lutego 2020

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Jedno z szybkich dań, 20 minut i będzie gotowe.
  • ok. 300g fileta z kurczaka (u mnie polędwiczki)
  • 250g pieczarek
  • 2 garście świeżego szpinaku 
  • przyprawa curry
  • sól, pieprz
  • 300-400g makaronu pełnoziarnistego
  • 100-150ml śmietanki 30% (dodałam na oko)
  • 2 łyżki masła 
  • 1 ząbek czosnku

  1. Polędwiczki z kurczaka pokroić bardzo drobno.
  2. W tym czasie najlepiej wstawić do gotowania makaron.
  3.  Masło roztopić, dodać kurczaka i curry, smażyć.
  4. Obrane pieczarki pokroić w kostkę (małe pieczarki w ćwiartki) i dodać do kurczaka i dalej smażyć.
  5. Wrzucić świeży szpinak, mieszać aż się skurczy. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek.
  6. Przyprawić jeszcze solą i pieprzem
  7. Wlać śmietankę i 1-2 minuty mieszać. 
  8. Makaron wymieszać z sosem.
Przepis własny


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz