wtorek, 3 lipca 2018

Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem

To jest hit! Kotleciki z kawałkami kurczaka, startymi pieczarkami, szczypiorkiem - są puszyste jak omlet, rozpływają się w ustach. Są świetne na ciepło do obiadu oraz na zimno jako przekąska. Przepis dostałam od bratowej. 
Z poniższego przepisu wyjdzie ok 15-17  małych kotlecików. 



  • 2 filety z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  1. Filety pokroić w drobną kostkę.
  2. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Szczypior drobno pokroić. 
  4. Wszystko wymieszać w misce, wbić 2 jajka i przyprawić solą i pieprzem. 
  5. Dodać mąkę ziemniaczaną i wszystko dokładnie wymieszać. 
  6. Od razu smażyć. Nakładać na rozgrzany olej niewielką łyżkę masy, lekko spłaszczyć i smażyć aż się zarumieni z obu stron. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz