To jest hit! Kotleciki z kawałkami kurczaka, startymi pieczarkami, szczypiorkiem - są puszyste jak omlet, rozpływają się w ustach. Są świetne na ciepło do obiadu oraz na zimno jako przekąska. Przepis dostałam od bratowej.
Z poniższego przepisu wyjdzie ok 15-17 małych kotlecików.
- 2 filety z kurczaka
- 250 g pieczarek
- pęczek szczypiorku
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- Filety pokroić w drobną kostkę.
- Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Szczypior drobno pokroić.
- Wszystko wymieszać w misce, wbić 2 jajka i przyprawić solą i pieprzem.
- Dodać mąkę ziemniaczaną i wszystko dokładnie wymieszać.
- Od razu smażyć. Nakładać na rozgrzany olej niewielką łyżkę masy, lekko spłaszczyć i smażyć aż się zarumieni z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz