środa, 2 kwietnia 2014

Galaretka z borówkami i bitą śmietaną




Składniki na ok. 3-4 porcje (w zależności od pucharków)
1 galaretka czerwona rozpuszczona w 0,5l wody
1 galaretka niebieska rozpuszczona w 0,5l wody
garść borówek amerykańskich
200 ml śmietany kremówki 30-36%
2 łyżeczki cukru pudru


  • Tężejącą niebieską galaretkę przełożyć łyżką do pucharków, dodać połowę porcji borówek i delikatnie wymieszać łyżką. 
  • Podobnie postąpić z galaretką czerwoną, ale już bez borówek. 
  • Wstawić pucharki do lodówki i odczekać aż galaretki stężeją całkowicie.
  • Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wycisnąć przez rękaw cukierniczy na galaretkę. 
  • Udekorować pozostałymi borówkami. 
Przepis własny





3 komentarze:

  1. Po prostu bomba! Jakie piękne zdjęcia!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń