wtorek, 14 lutego 2012

Śniadanie z sercem

Dzisiaj Walentynki. Warto zaskoczyć ukochaną osobę na przykład takim oto prostym śniadaniem. Powiedzenie "Przez żołądek do serca" sprawdził się w 100 %, bo mój mąż był zachwycony. Dzisiaj minęło już południe, więc na pewno jesteście już po śniadanku. Ale pamiętajmy, że dniem zakochanych powinien być każdy dzień w roku, więc nie musicie czekać z tym przepisem na następny walentynkowy poranek. Wykorzystajcie go przy najbliższej okazji. Uśmiech na twarzy partnera gwarantowany. 


Do wykonania 1 serca należy przygotować:
1 parówkę 
1 jajko
sól i pieprz
wykałaczkę
ketchup
  • Parówkę obrać z osłonki, przekroić wzdłuż na pół zostawiając z jednej strony nie przeciętą końcówkę ok 2 cm.
  • Nacięte końcówki wygiąć na zewnątrz tak żeby na dole się złączymy. Luźne końce spiąć wykałaczką. 
  • Jajko rozbełtać, przyprawić solą i pieprzem.
  • Patelnie rozgrzać, położyć na niej parówkę i do jej wnętrza wlać rozbełtane jako. Przykryć patelnie przykrywką, aby góra się ścięła. W przeciwnym razie spód się przypali a wierzch będzie płynny.
  • Po usmażeniu wyciągnąć wykałaczkę. Wewnętrzny brzeg serca można ozdobić ketchupem.
  • Podawać na gorąco.

Źródło: internet

3 komentarze: