piątek, 8 listopada 2013

Chrupiąca czekoladowa przekąska

Świetna przekąska dla małych i dużych:) To naprawdę prosty przepis.



200g czekolady (dowolny rodzaj)
100g płatków kukurydzianych
papilotki


  • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • Do płynnej czekolady wsypać płatki i wszystko wymieszać, aż płatki ładnie obleją się czekoladą.
  •  Rozłożyć papilotki i wykładać łyżką. 
  • Schłodzić w lodówce na przynajmniej 1-2 godziny. 
  • Potem można przechowywać przekąskę poza lodówką.


3 komentarze:

  1. Mniam, uwielbiam takie proste przepisy, wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anula uwielbiam Twoje przepisy wszystkie jak do tej pory wychodzą przepyszne pozdrawiam i czekam na wiecej i wiecej... :)))))) (P.S. placek po węgiersku pobił wszystko na głowe palce lizać)

    OdpowiedzUsuń