poniedziałek, 26 lipca 2010

Łazanki z warzywami

Smaczne i zdrowe danie. Na dodatek niskokaloryczne. Pierwszy raz zrobiłam je odżywiając się kiedyś wg Montignac'a.

Składniki na ok. 2 porcje:
mała kapusta pekińska
pół papryki czerwonej
kilka różyczek brokułów
1 cebula
20 dag pieczarek
200 g makaronu łazanki
ząbek czosnku
papryka słodka w proszku
pieprz, sól
3-4 łyżki jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu


Warzywa i pieczarki pokroić, dusić razem na wodzie (0,5 szkl.) ok 15 min, dodać przyprawy, pokrojony czosnek. Ugotować makaron al dente. Warzywa dusić jeszcze kilka minut aż wszystko zmięknie. Zdjąć z ognia, dodać jogurt naturalny, wtedy łazanki będą miały delikatniejszy smak. Dodać makaron i dokładnie wymieszać.

1 komentarz: