poniedziałek, 10 marca 2014

Zupa krem z zielonego groszku i brokułów

Błyskawiczna i bardzo zdrowa zupka!!




Składniki na 1,5 litra zupy:
1 litr wody
1 duży brokuł 
450 g zielonego groszku (u mnie mrożony)
pół łyżki soli morskiej
szczypta pieprzu
1 łyżeczka czosnku granulowanego, 
1 łyżeczka sproszkowanej papryki słodkiej 
pół łyżeczki kminku mielonego
szczypta imbiru


  • Różyczki brokułu oddzielić z łodygi. Wrzucić do wody.
  • Dodać zielony groszek i wszystko zagotować pod przykrywką.
  • Dodać sól i gotować wszystko na małym ogniu do miękkości warzyw. 
  • Zblendować wszystko na gładki krem, dodać pozostałe przyprawy. 
  • Podawać z grzankami.
Przepis własny




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz