poniedziałek, 26 lipca 2010

Leczo z indykiem

Leczo w wersji dietetycznej, bo zamiast kiełbasy jest chude mięsko indyka. Zestawienie cukinii i drobiu tworzy wspaniały smak.

Składniki( na 2 porcje)
1 podudzie z indyka,
1 papryka,
2 małe cukinie,
2 cebule,
kilka ząbków czosnku,
sól, pieprz,
papryka słodka mielona,
1 szklanka bulionu,
łyżka oleju
koncentrat pomidorowy (Łowicz - bez konserwantów).

Pokroić warzywa, dusić na łyżce oleju. Indyka ugotować, ale nie do miękkości, tylko, żeby był lekko twardy i pokroić w kostkę. Dusić wszystko ok 10 min. Dodać bulion, dalej dusić ok 1o-15 min, aż wszystko będzie miękkie. Przyprawić, dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz