Idealne leczo z sezonowych warzyw. Lubię takie jednogarnkowe dania, bo tylko wszystko wrzucasz do gara a reszta sama się robi.
- 350-400g kiełbasy
- 1 duża cebula
- 1 średnia cukinia
- 1 duża marchew
- 1 papryka czerwona
- 2 garście fasolki szparagowej
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 250g pieczarek
- 2 duże pomidory
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- 2 łyżki tymianku
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki oleju
- Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z olejem, kilka minut podsmażyć.
- Cukinię dobrze wyszorować, wydrążyć środek i pokroić w średnią kostkę (nie obierać ze skórki). Wrzucić do garnka z kiełbasą.
- Marchew, paprykę, fasolkę szparagową i pieczarki również obrać, pokroić i wrzucić.
- Dodać również obrane ząbki czosnku pokrojone na 3 mniejsze części.
- Dodać sól, paprykę w proszku i roztarty w dłoniach tymianek.
- Mieszać wszystko co kilka minut.
- Pod koniec gotowania dodać dokładnie wypłukaną fasolę czerwoną z puszki, pokrojone na większe kawałki pomidory oraz przecie pomidorowy.
- Doprawić wszystko pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz