wtorek, 22 marca 2011

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Kotlety z jajek to idealny pomysł na bezmięsny obiad. 

Składniki:
ok. 6 jajek ugotowanych na twardo
1 jajko surowe
pęczek szczypiorku
1-2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Dodatkowo:
1 jajko
0,5 szkl. bułki tartej
olej do smażenia

Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pokroić drobno szczypiorek i razem wymieszać. Dodać surowe jajko, bułkę tartą i przyprawić solą i pieprzem. Formować kotlety, odtaczać w roztrzepanym jaku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. 


2 komentarze:

  1. Naprawdę smaczna propozycja- już wiele razy uratowały mi piątkowy obiad ;-)

    Rybulka

    OdpowiedzUsuń
  2. Idę je robić!

    OdpowiedzUsuń