- ok. 200 g krewetek black tiger
- dżem brzoskwiniowy (najlepiej gładki bez kawałków owoców)
- 1 jajko
- 0,5 szkl. mleka
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- 250 g wiórków kokosowych
- olej do smażenia
- Z jajka, mleka i mąki zrobić ciasto naleśnikowe. Dodaję składniki "na oko", tak aby ciasto było odpowiednio gęste i można było maczać w nic krewetki. Posolić.
- Krewetki przyprawić solą i pieprzem i zostawić na kilka minut
- Łapiąc za ogonek krewetki maczać je w cieście naleśnikowym i obtoczyć z każdej strony wiórkami kokosowymi. Wrzucać na gorący głęboki olej do uzyskania złotego koloru.
- Podawać z lekką sałatką i dipem brzoskwiniowym.
Przepis własny
Wystąpił duży błąd w etykietach do tego przepisu - chodzi o opis Dania wegetariańskie (niejeden wegetarianin widząc to zadrżał). Proszę to jak najszybciej poprawić, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń