Składniki na 4 porcje:
400 g makaronu tagliatelle
450 g szpinaku świeżego lub mrożonego
250 g pieczarek
1 średnia cebula
4 ząbki czosnku
ok. 10 szt. pomidorków koktajlowych
100 g serka topionego śmietankowego
1 łyżka masła
sól, pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
1 łyżeczka tymianku
- Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
- Masło roztopić na patelni.
- Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Wcisnąć czosnek.
- Dodać pieczarki i dusić do wyparowania wody.
- Dodać szpinak i dalej smażyć aż wszystkie składniki zmiękną.
- Dodać serek topiony i smażyć aż się roztopi i połączy z resztą.
- Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki i połączyć z farszem.
- Przyprawić papryką, solą, pieprzem i roztartym tymiankiem.
- Makaron ugotować, odcedzić, przełożyć do garnka i wymieszać z farszem.
Bardzo fajny, lekki makaron ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPyszne! Polecam ten przepis!
OdpowiedzUsuń