Składniki na ok. 3-4 porcje (w zależności od pucharków)
1 galaretka czerwona rozpuszczona w 0,5l wody
1 galaretka niebieska rozpuszczona w 0,5l wody
garść borówek amerykańskich
200 ml śmietany kremówki 30-36%
2 łyżeczki cukru pudru
- Tężejącą niebieską galaretkę przełożyć łyżką do pucharków, dodać połowę porcji borówek i delikatnie wymieszać łyżką.
- Podobnie postąpić z galaretką czerwoną, ale już bez borówek.
- Wstawić pucharki do lodówki i odczekać aż galaretki stężeją całkowicie.
- Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wycisnąć przez rękaw cukierniczy na galaretkę.
- Udekorować pozostałymi borówkami.
Super to wygląda!
OdpowiedzUsuńPo prostu bomba! Jakie piękne zdjęcia!!!
OdpowiedzUsuń